Заглавие: тест на металдетектор със златно синджирче/верижка Чет Фев 11, 2016 2:35 pm
Колеги,от известно време се интересувам от плажен металдетектинг и с голяма изненада разбрах ,че доста от металдетекторите имат сериозен проблем със засичането на златно синджирче.И понеже човек няма възможност да има всички модели,за да разбере кой е най-подходящият имам една молба.Всеки един от нас може сам да си тества уреда и да сподели впечатления от своя металотърсач.Имам впредвид да си настрои сам апарата за нормално и спокойно търсене,и тогава да пробва с верижката или синджирчето,а не обратното -да настройва апарата спрямо целта, ако ме разбирате какво искам да кажа.Ще ми бъде интерсно да прочета различни мнения как се държат различните марки и модели.Има и не малко мнения и видеа в интернет,но повече е винаги по-добре.А и аз самият мога да споделя по темата.Поздрави
adminn Admin
Заглавие: Re: тест на металдетектор със златно синджирче/верижка Чет Фев 11, 2016 4:10 pm
colin96 написа:
Колеги,от известно време се интересувам от плажен металдетектинг и с голяма изненада разбрах ,че доста от металдетекторите имат сериозен проблем със засичането на златно синджирче.И понеже човек няма възможност да има всички модели,за да разбере кой е най-подходящият имам една молба.Всеки един от нас може сам да си тества уреда и да сподели впечатления от своя металотърсач.Имам впредвид да си настрои сам апарата за нормално и спокойно търсене,и тогава да пробва с верижката или синджирчето,а не обратното -да настройва апарата спрямо целта, ако ме разбирате какво искам да кажа.Ще ми бъде интерсно да прочета различни мнения как се държат различните марки и модели.Има и не малко мнения и видеа в интернет,но повече е винаги по-добре.А и аз самият мога да споделя по темата.Поздрави
Ако има следната комбинация: 1. Мокър морски пясък 2. На Юг от Поморие - много минерализирана почва 3. тънко синджирче 4. 14 карата 5. синджирчето не е на куп а надълго
Направо се отказваш да търсиш това синджирче. Пръстените се намират по-добре. Много интересна тема и се надявам да се развие, защото сезона за търсене по плажа е вече дошъл.
http://www.imperio.dir.bg/_wm/catalog/?df=14
КАК ДА СТАНА ЧЛЕН НА БАТСЗМ
colin96 Консул
Заглавие: Re: тест на металдетектор със златно синджирче/верижка Чет Фев 11, 2016 4:44 pm
И аз се надявам да има доста отзиви по темата.Като за начало мога да споделя от личен опит,че minelab gpx 5000 не засича целта.Независимо на каква почва,независимо на каква програма.Тествано е с 11инча моно и дд(стандартните сонди)и 18 инча дд командер.
adminn Admin
Заглавие: Re: тест на металдетектор със златно синджирче/верижка Чет Фев 11, 2016 5:04 pm
Едва ли има пулс-индукционен металотърач, който да засече толкова малка цел - тънко синджирче. По скоро металотърсач монетар на по-високи килохерци.
colin96 Консул
Заглавие: Re: тест на металдетектор със златно синджирче/верижка Чет Фев 11, 2016 6:42 pm
Да и аз затова исках да прочета мнения на колеги ,които имат примерно Деус,голдмакс пауър,а и не само .Интерсно ми е как е еурека голд също.Аз от всичко ,което съм имал най-добре се е справял голдбъга на фишер.Но пък съм сигурен ,че ако вземем да преброим различните марки и модели,които се намират по колегите може да надхвърлят и над 100.
Последната промяна е направена от colin96 на Чет Фев 11, 2016 8:34 pm; мнението е било променяно общо 1 път
mdetectors.bg Джадай
Заглавие: Re: тест на металдетектор със златно синджирче/верижка Пет Фев 12, 2016 5:48 pm
colin96 написа:
Да и аз затова исках да прочета мнения на колеги ,които имат примерно Деус,голдмакс пауър,а и не само .Интерсно ми е как е еурека голд също.Аз от всичко ,което съм имал най-добре се е справял голдбъга на фишер.Но пък съм сигурен ,че ако вземем да преброим различните марки и модели,които се намират по колегите може да надхвърлят и над 100.
Колко трябва да е дебело синджирчето, соето искаш да се засече?
Безплатна доставка до всяка точка на страната. www.mdetectors.bg 12 ГОДИНИ С ВАС!
KASPAR-AN-BVLGA Легионер
Заглавие: Re: тест на металдетектор със златно синджирче/верижка Пет Фев 12, 2016 11:42 pm
Засичал съм златна гривна плетка тип "Пиер Карден" с тегло 1,67г. на прибоя на морето с Фишер Голд Буг с 5"сонда. Беше на около 2-3см в пясъка и не беше на "топка",а надълго или по скоро зиг-закообразно. Никакъв проблем-чист и ясен цветен сигнал. Една подробност,колкото повече приближавате към водата толкова повече земният баланс-грунд фазата падат към нула. На самият прибой е вече=0. Там задължително се прави корекция на грунд-баланса и всичко е ОК. Обаче забелязвам,че някои колеги пропускат тази важна подробност и се чудят после що не им работят добре детекторите на самият прибой. Други пък чиито детектори имат и ръчен и авто-грунд пердашат на авто там и...резултата пак е зле като цяло. И последно:след като сте коригирали на место (пробоя) грунда-движете се успоредно на водата.
KASPAR-AN-BVLGA Легионер
Заглавие: Re: тест на металдетектор със златно синджирче/верижка Съб Фев 13, 2016 12:10 am
Исках да кажа-прибоя в предният пост. Защо казвам да се движете успоредно на водата. Както споменах преди на прибоя фазата вече е 0. И съответно ако се правят тегели от водата към пясъка и обратно тази същата фаза се променя динамично и ненавременната корекция (прегрундиране) на уреда води до влошаване на работата му и пропуски на цели. Когато ми се е налагало да правя все пак подобни движения в тези посоки винаги за по добра работа прегрундирам на всяка промяна (разлика) на числата от земният баланс на + или - 10 в зависимост от посоката на движение в такива случеи. Точно този тип тегели от морето в посока сушата и обратно,лично аз, не ги препоръчвам на колеги чиито уреди работят на аутотрейкинг защото точно те се дънят точно при тези посоки на търсене по плажа-лични наблюдения.
colin96 Консул
Заглавие: Re: тест на металдетектор със златно синджирче/верижка Съб Фев 13, 2016 9:16 am
http://prikachi.com/images.php?images/614/8632614A.png Това е гривната с която пробвах. 14 к нямам идея колко точно тежи, но не е тънка. Май голдбъга наистина ще се окаже най подходящ за плажа. Тествах и с Т2 но може би заради по ниската честота се справя доста по зле
adminn Admin
Заглавие: Re: тест на металдетектор със златно синджирче/верижка Съб Фев 13, 2016 10:44 am
colin96 написа:
http://prikachi.com/images.php?images/614/8632614A.png Това е гривната с която пробвах. 14 к нямам идея колко точно тежи, но не е тънка. Май голдбъга наистина ще се окаже най подходящ за плажа. Тествах и с Т2 но може би заради по ниската честота се справя доста по зле
Това не е тънка гривна, дай боже всекиму толкова дебела. Тази ще бъде засечена. Най тънките златни синджирчета, те са проблем за металдетектинг, защото когато са на дълго не могат да бъдат засечени с почти никакъв металотърсач.
gold bug-2 Новобранец
Заглавие: Re: тест на металдетектор със златно синджирче/верижка Нед Фев 14, 2016 1:38 am
colin96 написа:
Еурека голд е бавен уред с много филтри . Не би чула тези най тънките синджирчета . Тях ги чува най добре Fisher GOLD BUG- 2 . Но за какво са ти ? Няма грамаж в тях . Наблягай на пръстените с Gold bug -а .
colin96 Консул
Заглавие: Re: тест на металдетектор със златно синджирче/верижка Нед Фев 14, 2016 7:41 am
Така е колега, но понякога се ядосвам за това. Мислех си за лобо супертрак, голдбъг 2.гледам че и деуса има някакви режими - мокър пясък, сух пясък и незнам си какво. Затова ми беше интересно да разбера и другите как се справят. Сега последно мисля да е g2+ или f19. Повече клоня към текнетикса заради сондата а и по ми допада ергономията на апарата.Последно ползвах т2 и ми даде много добри резултати също.
adminn Admin
Заглавие: Re: тест на металдетектор със златно синджирче/верижка Нед Фев 14, 2016 10:26 am
colin96 написа:
Така е колега, но понякога се ядосвам за това. Мислех си за лобо супертрак, голдбъг 2.гледам че и деуса има някакви режими - мокър пясък, сух пясък и незнам си какво. Затова ми беше интересно да разбера и другите как се справят. Сега последно мисля да е g2+ или f19. Повече клоня към текнетикса заради сондата а и по ми допада ергономията на апарата.Последно ползвах т2 и ми даде много добри резултати също.
F19 доста по добър и съвременен металотърсач намира и най малките метали, но става и за търсене на самородно злато.g2 в същност е фишер голд бъг про дд.
gold bug-2 Новобранец
Заглавие: Re: тест на металдетектор със златно синджирче/верижка Нед Фев 14, 2016 2:09 pm
colin96 написа:
Не прави грешката да си взимаш лобо . Много колеги изгоряха с него . Плитък и муден , нищо не може да хване . Препоръчвам ти g2+. Голд бъг-2 също е супер уред . Хубаво е да се окомплектова и с най голямата сонда . Успех .
colin96 Консул
Заглавие: Re: тест на металдетектор със златно синджирче/верижка Нед Фев 14, 2016 5:09 pm
Това ще е. Само да продам т2 и g2+ ще е в арсенала. Иначе ще дойдат малко в повече.
Последната промяна е направена от colin96 на Сря Фев 17, 2016 9:54 pm; мнението е било променяно общо 1 път
KASPAR-AN-BVLGA Легионер
Заглавие: Re: тест на металдетектор със златно синджирче/верижка Пон Фев 15, 2016 9:21 am
Колега colin96,изборът си е изцяло твой просто и ще споделя мое виждане. Ако аз лично трябваше да избирам някой от тези модели за плажно търсене бих се спрял на Ф19. Т2 го "отписвам",не че е лош,но по-плажа ми се чини,че преднина имат Г2+ и Ф19 пред него. Защо обаче бих избрал Ф19? Погледнати Ф19 и Г2+ вероятно софтуерно и схематично са едни и същи,с една и съща работна честота...вероятно с едни и същи платки,но на две различни носещи конструкции и...марки,които марки са под една шапка обаче. И да имат някакви разлики по софта,те ще са минимални и незначителни. Като екстри (напр. подсветка) полезни за плажа-и при двата модела са едни и същи. Разликата помежду им е в търсещите сонди с които стандартно се предлагат. За мен обаче именно тази разлика е ключова при изборът на модел за работа по плажа.Като дълбочина на детекция не мисля,че 11" на Г2+ ще има осезаем превес над 10" елипса на Ф19. А,и при плажното търсене подобно на търсенето на самородно злато дълбочината не е някакъв важен приоритет. Обаче съм убеден,че при работа в замърсен участък по плажа (има ги много) както и при дребни сигнали като мн тънки гривни и синджирчета точно тази 10" елипса,която е по начало е създадена за голдпроспектинг,ще има осезаем превес пред 11"вата сонда. Поради тази причина лично аз бих избрал именно Ф19. Успех в избора.
colin96 Консул
Заглавие: Re: тест на металдетектор със златно синджирче/верижка Пон Фев 15, 2016 11:17 am
Абсолютно съм съгласен с теб колега, че т2 за плажа е по лош избор от изброените.Но някъде бях чел че именно стандартната сонда на ф19(10 инча) е един компромис между 11 инча и 5 инча. т. е направена е да е максимално чувствителна към дребни неща и замърсено, за да се доближи до 5 инчовата и в същото време да може да се ползва и за монети. Макар че сега като се замисля май и на голдбъг2 и на лобо бяха такъв размер. Не съм много сигурен де. Та затова реших да е именно 11инча.Иначе имам приятел, който има ф19 и може да се тества и с 11 инча от голдбъга, но в момента нямам тази възможност.
mdetectors.bg Джадай
Заглавие: Re: тест на металдетектор със златно синджирче/верижка Пон Фев 15, 2016 6:37 pm
Здравей, мога да ти препоръчам новия/стар Fisher F19 , който е на доста по-ниска цена, а е същия само дето не е маскировъчен. http://www.shop.imperio.bg/fisher-f19-k-metalotarsachi
Безплатна доставка до всяка точка на страната. www.mdetectors.bg 12 ГОДИНИ С ВАС!
colin96 Консул
Заглавие: Re: тест на металдетектор със златно синджирче/верижка Вто Фев 16, 2016 11:29 am
За мен цвета не е от значение. Даже предпочитам неутрален цвят. Единствено не съм сигурен още за сондата.Повече клоня към 11 инча. Затова ще видя как да направя така че да тествам сам и да видя доколко има разлика между двете. Интерсно че до този момент никой с друг апарат не се включи в темата. Сигурен съм даже че повечето носят и синджирче на врата си и не е никак трудно да си го свалят и да тестват когато са на излет.
LuciusVerus Новобранец
Заглавие: Re: тест на металдетектор със златно синджирче/верижка Вто Фев 16, 2016 3:17 pm
колега colin.няма да ти натрапвам мнение,но понеже виждам че наистина си търсиш апарат който да работи на морския бряг,вслушай се в съвети на хора които работят по плажа.после да не се чудиш как така даде паричките а машината не иска да откъсне.
adminn Admin
Заглавие: Re: тест на металдетектор със златно синджирче/верижка Вто Фев 16, 2016 9:15 pm
LuciusVerus написа:
колега colin.няма да ти натрапвам мнение,но понеже виждам че наистина си търсиш апарат който да работи на морския бряг,вслушай се в съвети на хора които работят по плажа.после да не се чудиш как така даде паричките а машината не иска да откъсне.
Сещам се накъде биеш но пулс индукционните практически няма дискриминация.
LuciusVerus Новобранец
Заглавие: Re: тест на металдетектор със златно синджирче/верижка Сря Фев 17, 2016 10:58 am
понеже е колега само исках да го предупредя преди да дава пари да се обеди че ще му върши работа.работил съм на плажа и знам на места за какво става въпрос.а за пулсаците аз не съм им фен.
colin96 Консул
Заглавие: Re: тест на металдетектор със златно синджирче/верижка Чет Фев 18, 2016 8:59 am
Какво имаш предвид колега. Сега пак четох в други форуми за екскалибур ||, че не може да чуе 40 грама златна верижка. А и колегата работи с етрак от около 4 години по плажа и още няма добри резултати. Така че за майнлаба имам наблюдение и мнение съответно. Интерсно беше да се чуят мнения и за хп или уайтс да речем.
adminn Admin
Заглавие: Re: тест на металдетектор със златно синджирче/верижка Чет Фев 18, 2016 9:34 am
екскалибур || става за по- големи неща, но не и за верижка. XP Deus става супер, но за плажа с малката 22см. сонда. Той има специална програма и настройки за плаж.
mdetectors.bg Джадай
Заглавие: Re: тест на металдетектор със златно синджирче/верижка Чет Фев 18, 2016 12:20 pm
Ето това е XP DEUS на плажа с малката сонда
тест на металдетектор със златно синджирче/верижка