Заглавие: КОМПЛЕКТИ ЗА СИТЕНЕ НА ЗЛАТО ОТ ФИШЕР Нед Юни 27, 2010 12:59 pm
Здравейте Колеги, вече са налични комплактите за ситене на злато на Фишер. Предлага ме ги в 3 варианта
ЗА НАЧИНАЕЩИ [wow][/wow]
ЛУКСОЗЕН ВАРИАНТ [wow][/wow]
ПРОФЕСИОНАЛЕН ВАРИАНТ [wow][/wow]
Въпреки скоса на долара, се постарахме да намалим цените на комплектите.
http://mdetectors.com/index.php?cPath=66&sort=3a&language=bg Нека колегата коментира тия джаджи!
Virosss Легионер
Заглавие: Re: КОМПЛЕКТИ ЗА СИТЕНЕ НА ЗЛАТО ОТ ФИШЕР Нед Юни 27, 2010 9:39 pm
Супер, откога ги чакаме на пазара Остава някой лев да съберем и да влиза в списъка с покупки При мене обаче май, ще е на второ място...
И аз отразих новината в моят сайт.
Гост Гост
Заглавие: Re: КОМПЛЕКТИ ЗА СИТЕНЕ НА ЗЛАТО ОТ ФИШЕР Нед Юни 27, 2010 9:48 pm
Фишер е сериозна фира,комплектите са много добри.Съветвам всеки който има желание да вложи пари в това хоби да си купи.
mdetectors.bg Джадай
Заглавие: Re: КОМПЛЕКТИ ЗА СИТЕНЕ НА ЗЛАТО ОТ ФИШЕР Нед Юни 27, 2010 9:51 pm
Virosss написа:
Супер, откога ги чакаме на пазара Остава някой лев да съберем и да влиза в списъка с покупки При мене обаче май, ще е на второ място...
Вече са в наличност http://mdetectors.com/index.php?cPath=66&sort=3a&language=bg
ivan113 Преторий
Заглавие: Re: КОМПЛЕКТИ ЗА СИТЕНЕ НА ЗЛАТО ОТ ФИШЕР Нед Юни 27, 2010 10:41 pm
www.mdetectors.com написа:
Здравейте Колеги, вече са налични комплактите за ситене на злато на Фишер. Предлага ме ги в 3 варианта
ЗА НАЧИНАЕЩИ [wow][/wow]
ЛУКСОЗЕН ВАРИАНТ [wow][/wow]
ПРОФЕСИОНАЛЕН ВАРИАНТ [wow][/wow]
Въпреки скоса на долара, се постарахме да намалим цените на комплектите.
http://mdetectors.com/index.php?cPath=66&sort=3a&language=bg Нека колегата коментира тия джаджи!
кам тия комплекти нетребва ли да има и малко химия
Гост Гост
Заглавие: Re: КОМПЛЕКТИ ЗА СИТЕНЕ НА ЗЛАТО ОТ ФИШЕР Нед Юни 27, 2010 11:15 pm
Каква химия трябва да има спред теб-шише живак,шише цианид или дамаджана азотна киселина?
Virosss Легионер
Заглавие: Re: КОМПЛЕКТИ ЗА СИТЕНЕ НА ЗЛАТО ОТ ФИШЕР Пон Юни 28, 2010 12:22 am
www.mdetectors.com написа:
Virosss написа:
Вече са в наличност http://mdetectors.com/index.php?cPath=66&sort=3a&language=bg
Супер... а между другото, няма да е зле, ако можете да изнамерите и джаджа за почистване на самородното злато от магнетита...
Нещо като джаджата, за която съм писал и дал клипче в тази статия: http://www.artefacts.biz/pochistvane-na-rechno-zlato-ot-magnetita.html
багер4е Новобранец
Заглавие: Re: КОМПЛЕКТИ ЗА СИТЕНЕ НА ЗЛАТО ОТ ФИШЕР Пон Юни 28, 2010 12:41 pm
Комплектите Фишер са идеални за проу4ване,леки,здрави с добра плаваемост.Ползвам 2 комплекта.В ситото от комплекта,на дъното съм поставил мрежа от въздушен филтър от голям камион.За магнетита,в яйце от киндер сюрприз затворих магнит,при разклащане магнетита се отделя идеално,цвят жълт,да не се губи.При добиване след коритото поставям голямата пани4ка от комплекта за контрола.Който може да си взима
Virosss Легионер
Заглавие: Re: КОМПЛЕКТИ ЗА СИТЕНЕ НА ЗЛАТО ОТ ФИШЕР Пон Юни 28, 2010 2:37 pm
Хехее ясно е с какво може да се отдели магнетита, но едно готово решение, би спестило малко играчка на златотърсачите Иначе ако човек си поиграе, може да направи същото без проблем.
rock Новобранец
Заглавие: Re: КОМПЛЕКТИ ЗА СИТЕНЕ НА ЗЛАТО ОТ ФИШЕР Съб Юли 03, 2010 8:04 pm
И докато заделим по някой лев от семейния бюджет да си вземем комплекта за начинаещи и хоп цената скочилааааа!!!
Заглавие: Re: КОМПЛЕКТИ ЗА СИТЕНЕ НА ЗЛАТО ОТ ФИШЕР Съб Юли 03, 2010 8:12 pm
Явно ще поръчваме от чужбина
Гост Гост
Заглавие: Re: КОМПЛЕКТИ ЗА СИТЕНЕ НА ЗЛАТО ОТ ФИШЕР Съб Юли 03, 2010 9:00 pm
bigcat написа:
Явно ще поръчваме от чужбина
А мислиш ли че от америка ще ти излезе по евтино. Тук са цените, които са най-тънки. http://www.usps.com/prices/express-mail-international-prices.htm#cz България попада в 4-та група, което значи, че за 1 либра ( =0.4536кг. ) цената е 32.50$ и за 7 либри 58$. Това ми го казва човек който е в US.
brutus Легионер
Заглавие: Re: КОМПЛЕКТИ ЗА СИТЕНЕ НА ЗЛАТО ОТ ФИШЕР Нед Юли 04, 2010 6:24 pm
здравеите,относно 4истенето на шлиха си направих една джаджа която работи супер добре и не ми струва ништо.другата седмица ще ка4а снимки,успех на вси4ки.
Гост Гост
Заглавие: Re: КОМПЛЕКТИ ЗА СИТЕНЕ НА ЗЛАТО ОТ ФИШЕР Нед Юли 04, 2010 9:13 pm
brutus написа:
здравеите,относно 4истенето на шлиха си направих една джаджа която работи супер добре и не ми струва ништо.другата седмица ще ка4а снимки,успех на вси4ки.
Е кажи поне с няколко думи какво представлява де,па снимките когато можеш.
brutus Легионер
Заглавие: Re: КОМПЛЕКТИ ЗА СИТЕНЕ НА ЗЛАТО ОТ ФИШЕР Нед Юли 04, 2010 11:15 pm
зна4и това е от тези центробежните легени задвижвани от вода.дето американците предлагат по 79долара.мисля 4е ще ви хареса просто сега нямам снимки.работи отли4но.
Гост Гост
Заглавие: Re: КОМПЛЕКТИ ЗА СИТЕНЕ НА ЗЛАТО ОТ ФИШЕР Нед Юли 04, 2010 11:39 pm
brutus написа:
зна4и това е от тези центробежните легени задвижвани от вода.дето американците предлагат по 79долара.мисля 4е ще ви хареса просто сега нямам снимки.работи отли4но.
Да не би за това да става дума?
brutus Легионер
Заглавие: Re: КОМПЛЕКТИ ЗА СИТЕНЕ НА ЗЛАТО ОТ ФИШЕР Нед Юли 04, 2010 11:58 pm
ништо не се вижда.
brutus Легионер
Заглавие: Re: КОМПЛЕКТИ ЗА СИТЕНЕ НА ЗЛАТО ОТ ФИШЕР Пон Юли 05, 2010 12:03 am
а да видях го. ами такова да,спества доста работа,но моето е домашно.до утре.и успех.
багер4е Новобранец
Заглавие: Re: КОМПЛЕКТИ ЗА СИТЕНЕ НА ЗЛАТО ОТ ФИШЕР Пон Юли 05, 2010 11:54 am
Такава глезотийка направих от малък лиген,дупката разпробих с дърводелските приставки за бормашина както и ринг фасунка за полюлей,помпичка за чистачки от лека кола и готовооо.С питейна вода не работи добре,тънкодиспенсарните златинки,въпреки препарат за миене на чинии,пак лепят за повърхностното напрежение на водата,и така стигаме до Ph на водата,с една дума идеята е,работа в контролирана среда в затворен цикъл
Гост Гост
Заглавие: Re: КОМПЛЕКТИ ЗА СИТЕНЕ НА ЗЛАТО ОТ ФИШЕР Пон Юли 05, 2010 10:02 pm
Може да се направи без проблем от един леген и фуния,но лично мое мнение което не искам да налагам на никой е-не е необходимо защото един леген пясък може да се пречисти само с легенче за 4-5 минути и това пособие става излишно.
brutus Легионер
Заглавие: Re: КОМПЛЕКТИ ЗА СИТЕНЕ НА ЗЛАТО ОТ ФИШЕР Вто Юли 06, 2010 12:09 am
така е,но то не е за промиване,а за 4истене на 4ерния шлих които остава в гумите и се промижа с легена много бавно.именно тази джиджажка върши това.успехи на вси4ки.
gergovia Новобранец
Заглавие: Re: КОМПЛЕКТИ ЗА СИТЕНЕ НА ЗЛАТО ОТ ФИШЕР Вто Юли 06, 2010 8:41 pm
brutus,а каква помпи4ка използваш
brutus Легионер
Заглавие: Re: КОМПЛЕКТИ ЗА СИТЕНЕ НА ЗЛАТО ОТ ФИШЕР Вто Юли 06, 2010 9:07 pm
ами хубавото е 4е не използвам помпа а струята на водата от 4ешмата в двора.като сабера шлиха от гумите(стелки от москви4),си го вземам с мен около половин леген и си го мия в двора.обещал сьм снимки след няколко дни.ще снимам и машинката дето работя,вси4ко от подрь4ни материали,но работи ,супер. успех на колегите, и споделяите по 4есто за да се развиваме максимално добре.
Гост Гост
Заглавие: Re: КОМПЛЕКТИ ЗА СИТЕНЕ НА ЗЛАТО ОТ ФИШЕР Вто Юли 06, 2010 10:29 pm
brutus написа:
ами хубавото е 4е не използвам помпа а струята на водата от 4ешмата в двора.като сабера шлиха от гумите(стелки от москви4),си го вземам с мен около половин леген и си го мия в двора.обещал сьм снимки след няколко дни.ще снимам и машинката дето работя,вси4ко от подрь4ни материали,но работи ,супер. успех на колегите, и споделяите по 4есто за да се развиваме максимално добре.
Това с чешмата е правилно,ако се направи една стойка може да се сложи по голям лиген от долу и да се промива и в банята,ако промивате в реката с драга или някаква помпа може да се сложи трипътник с кран към помпата и да се ползва по слаба струя,но пак казвам че човек ако се специализира може тоя полови леген пясък да го промие с легенче в реката за няколко минути и да не го носи в къщи.Който иска да си го направи лошо няма,американците го ползват много.
багер4е Новобранец
Заглавие: Re: КОМПЛЕКТИ ЗА СИТЕНЕ НА ЗЛАТО ОТ ФИШЕР Сря Юли 07, 2010 3:49 pm
Брях,да не започват спорове да го направим така,да разделим нещата. 1. Работа на реката. 2.Работа в къщи. 1. На реката:проучване,проби и промиване. а)проучване:четирисезонно оглеждане на терена и снимане,растителност, порьознос на почвата,терена по време на наводненията,статут на земята в района връзки с местни хора и.т.н. б)проби:с метал детектор ,проби с лиген или комплект гарет...и.т.н. в)промиване:с лиген,корито драгиране и др. 2.Работа в къщи:мини шлюзове,концентратори класификатори и.т.н методи,химия ,гравитационни,флотация металургия и.т.н Ясно е че работата в къщи е повече,като такъми и начини.