Заглавие: Проста схема... Нед Юни 27, 2010 2:07 pm
Елементарна за правене и подкарване схемка... Има обаче и малка неточност или умишлена грешка ,вие ще я намерите!!На мен ми одне минутки... http://www.geotech1.com/pages/metdet/projects/matchless/matchless300c.pdf
gozilla Легионер
Заглавие: Re: Проста схема... Нед Юни 27, 2010 4:02 pm
Колега кажи каква е грешката де..не ни карай да се потим излишно
TITUS Про-Консул
Заглавие: Re: Проста схема... Нед Юни 27, 2010 4:33 pm
[quote="Мимо"]Елементарна за правене и подкарване схемка... Има обаче и малка неточност или умишлена грешка ,вие ще я намерите!!На мен ми одне минутки... http://www.geotech1.com/pages/metdet/projects/matchless/matchless300c.pdf
колега схемата е много яка и е 2Д.а ти успя ли да я подкараш и как ба4ка ?има ли добра дискриминация,дълбо4ина. за да се намерят грешки в схеми 4овек трябва да е голям специалист--като владо и ,,,още един има,но няма да му правя реклама сега.айде светни ни тук де-нали сме колеги
gozilla Легионер
Заглавие: Re: Проста схема... Нед Юни 27, 2010 4:49 pm
тя дискриминация и други екстри ккато се вижда-няма щото еелементарна но да я правиш и продаваш на циганите да търсят желязо е идеална...стига да работи де
Мимо Новобранец
Заглавие: Re: Проста схема... Нед Юни 27, 2010 5:31 pm
Ами след като направих схемката (направих платка ,кутия и тн) ,започнах да си играя да оживявам електрониката!!!Търсещата глава също е готова ,но за нея няма да пиша.. Та след като подкарах електрониката се установи ,че "генераторната" и част не работи!!!Оказа се след малко мислене ,че един кондензатор е със сгрешена стоиност!!!Вместо 10 трябва да е 100 нано...
Гост Гост
Заглавие: Re: Проста схема... Пон Юни 28, 2010 10:15 am
Последната промяна е направена от PHOENIX на Вто Дек 21, 2010 12:50 am; мнението е било променяно общо 1 път
ztdmp Легионер
Заглавие: Re: Проста схема... Пон Юни 28, 2010 3:23 pm
Схемата смая коте в пепеля.
stun4a Новобранец
Заглавие: това ли е грешката Вто Юли 20, 2010 11:06 pm
здр несъм много запознат с електрониката затова ви питам за грешката!!!
www Консул
Заглавие: [quote="stun4a"]здр несъм много запознат с електрониката затова ви питам за грешката!!! http://yfrog.com/f/i310721089107610761072108p[/quote] Вто Юли 20, 2010 11:52 pm
ти си гений
pinko Новобранец
Заглавие: Re: Проста схема... Пон Яну 03, 2011 10:29 pm
и каква е дьлбочината на мах става ли за тьрсене на монети по римските пьтища питите как се правят горе долу Цялата философия 1 интеграла и 1 транзистор
magnetron! Преторий
Заглавие: проста схема Пон Яну 03, 2011 11:54 pm
pinko написа:
и каква е дьлбочината на мах става ли за тьрсене на монети по римските пьтища питите как се правят горе долу Цялата философия 1 интеграла и 1 транзистор
С тези схемички ( BFO),които прави и показва майстор Мимо , можиш да търсиш под килима стотинки . Похвално в случая е ,че той започва от прости схемички към по-сложни, така се учи електроника ,в конкретния случай ,как се прави металотърсач.МИМО ЖЕЛАЯ ТИ УСПЕХ.
charon Цезар
Заглавие: Re: Проста схема... Вто Яну 04, 2011 1:12 pm
pinko написа:
По римските не може,тази е само за тракийски
miros Новобранец
Заглавие: Re: Проста схема... Вто Фев 28, 2012 9:45 pm
Мамка му и преводач . Не мога и не мога да накарам преводача да преведе текста . Няма копи/пейст . Дайте идея как мога да преведа текста , че не мога да се справя с толкова дълъг текст на английски . Искам да експериментирам тази схема .
geicezar Новобранец
Заглавие: Re: Проста схема... Сря Фев 29, 2012 4:56 pm
charon написа:
pinko написа:
По римските не може,тази е само за тракийски
Аааа можем да поспорим Според мен за келтски също става дори и за неолита
miros Новобранец
Заглавие: Re: Проста схема... Пет Мар 02, 2012 8:06 pm
magnetron! написа:
pinko написа:
С тези схемички ( BFO),които прави и показва майстор Мимо , можиш да търсиш под килима стотинки . Похвално в случая е ,че той започва от прости схемички към по-сложни, така се учи електроника ,в конкретния случай ,как се прави металотърсач.МИМО ЖЕЛАЯ ТИ УСПЕХ.
magnetron , къде видя че тази схенма е BFO ? Вярно че е простичка , ама зависи за какво ще я ползваш машината .
stun4a Новобранец
Заглавие: Re: Проста схема... Чет Май 10, 2012 12:28 pm
колеги някой направи ли я тази схема работи ли добре ? някакви мнения ????? какви и са вазможности те ?
star1ss Новобранец
Заглавие: Re: Проста схема... Пон Сеп 03, 2012 12:10 am
Колеги дайте акъл от къде мога да немеря тази интегрална схема ICM7556IPD защото само тя ми остава и немога и немога да намеря таква
Гост Гост
Заглавие: Re: Проста схема... Пон Сеп 03, 2012 12:20 am
star1ss написа:
Колеги дайте акъл от къде мога да немеря тази интегрална схема ICM7556IPD защото само тя ми остава и немога и немога да намеря таква
Колега пробвал ли си при магазините които продават части за компютри. Така и аз за един цветен телевизор при 120хил.град не можах да намеря необходимата схема и накрая, когато се отчаях влязох в магазин за части на компютри и ми дадоха схемата. ТАМ МОГАТ ДА ТИ ДАДАТ И ДРУГА , КОЯТО Е ЗАМЕСТИТЕЛ НА ДАДЕНАТА 1КЪМТО 1 Дано да ти е от полза! Успех!
Последната промяна е направена от AVGVSTVS 1 на Пон Сеп 03, 2012 12:27 am; мнението е било променяно общо 1 път
star1ss Новобранец
Заглавие: Re: Проста схема... Пон Сеп 03, 2012 12:27 am
Благодаря колега , там не съм се сещал да търся още утре ще ида да проверя
Гост Гост
Заглавие: Re: Проста схема... Пон Сеп 03, 2012 12:41 am
star1ss написа:
http://www.tme.eu/bg/katalog/?art=ICM7556IPDZ Тук може да се обадиш и да си решиш проблема мисля!
Kopacha Новобранец
Заглавие: Re: Проста схема... Пон Сеп 03, 2012 11:48 am
star1ss написа:
Мойто момче това е CMOS вариант на известната интегрална схема - таймер 555.Във всеки добър магазин за електронни компоненти може да я намериш и не е скъпа - около 50 стотинки.Ето ти и малко инфо за нея http://datasheet.seekic.com/pdfimage/ICM/Maxim_ICM7556IPD1.jpg http://datasheet.seekic.com/datasheet/Intersil_ICM7556IPD.html# Добри магазини за електронни компоненти са Елимекс , Пасат лектроникс , Електронинвест(но те са скъпари).Ако имаш въпроси относно електроника и прочие питай.